Logo edesepost.nl


Op handtekeningenjacht tegen laagvliegroute

Het is 5 voor 12 volgens de initiatiefnemers van de petitie tegen vliegtuigen die laag over Ede gaan. Want er liggen concrete plannen bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu voor een laagvliegroute die pal over Ede gaat. Om die plannen te stoppen flyeren sinds enkele weken enkele bezorgde Edese burgers. Met hun actie willen ze handtekeningen verzamelen voor hun petitie tegen de laagvliegroute. Tekenen kan tot 12 september.

Ede - Actievoerder Marc van Lohuizen: “De laagvliegroute gaat flinke geluidsoverlast veroorzaken. De vliegtuigen komen veel lager dan nu het geval is. Ze zitten nu op 6000 meter, straks mogen ze al op 1800 meter vliegen. Je gaat ze veel harder horen dan nu! Ik wil gewoon rustig in mijn tuin kunnen zitten en in alle rust kunnen wandelen in het bos. Als de voorgestelde laagvliegroute doorgaat, kunnen we dat soort dingen vergeten hier in Ede.”


Tot 12 september

''De petitie kan tot 12 september ondertekend worden op www.petities.nl, zoek op Ede. Op dinsdag 12 september wordt de petitie aangeboden aan de Tweede Kamer. Begin september waren er ruim 6000 mensen die de petitie ondertekend hadden.

Infoavond

Op woensdag 27 september van 19.30 tot 22.00 is er in congrescentrum de Reehorst een door het ministerie georganiseerde informatiebijeenkomst over de laagvliegroutes. Hier kun je meer horen over de plannen en je mening geven.

Aanmelden is verplicht, en kan op http://informatiebijeenkomstenlelystadairport.nl/

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox