Op zaterdag 30 september speelt bij Remeker in Lunteren 's ochtends de film, Dansen met Gehoornde Dames.
Op zaterdag 30 september speelt bij Remeker in Lunteren 's ochtends de film, Dansen met Gehoornde Dames.

Foodfilms op diverse locaties in Ede

Op verschillende plekken in Ede vindt van donderdag 28 september tot en met zondag 1 oktober het Foodvalley Film Festival plaats. Het festival wordt voor de eerste keer georganiseerd in het openingsweekend van het nieuwe theaterseizoen.

Ede - Het Foodvalley Film Festival is een jaarlijks festival waarin foodfilms de hoofdrol spelen in combinatie met een spreker, workshop of bijvoorbeeld een proeverij. Van een inhoudelijke documentaire, feel good movie tot aan een kinderfilm. Bij Theater Cultura of op een bijzondere foodlocatie.

Het festival wordt op donderdag 28 september geopend door Food wethouder Leon Meijer. Na de opening zal Hans Steenbergen, van Food Inspiration, een trendtalk geven hij is trendwatcher in food. Om 20.30 uur begint de eerste film van het festival: 10 billion – what's on your plate?
De tweede festival dag, vrijdag, start met een Indiaanse lunch geserveerd door Bollyfoods-truck, "Don't Worry Chicken Curry" & "Hurry Hurry, Get Some Curry". De tweede film van het festival is Lunchbox.
Op zaterdag 30 september speelt bij Remeker in Lunteren 's ochtends de film, Dansen met Gehoornde Dames. Voordat de film start is er een inleiding, na afloop is er een nagesprek met familie Van der Voort. In Cultura is 's middags een kindermiddag met voelen, ruiken, proeven en food van Uk & Co Kinderdagverblijven. Daarna draait de film Ratatouille, een hilarisch animatie-avontuur. Ellen Willems, culinair recensent van De Gelderlander opent het avondprogramma. Na haar inleiding is de film Chef! te zien.
De laatste festivaldag begint 's ochtends bij het World Food Center met koffie/thee en Jorisbrood. Daarna kijken we onder andere naar de film Terug naar de Korrel van de Graanrepubliek. De laatste film is Ants on a Shrimp een spannende fooddocu.

Meer berichten