Logo edesepost.nl


Michael de Vries maakte deze foto op 8 augustus op de Noord Ginkel. "Dieren zo open en bloot pstapelen is respectloos. Zo ga je niet met de natuur om. Onprofessioneel en onnodig."
Michael de Vries maakte deze foto op 8 augustus op de Noord Ginkel. "Dieren zo open en bloot pstapelen is respectloos. Zo ga je niet met de natuur om. Onprofessioneel en onnodig." (Foto: Ester Wormgoor)

Michael de Vries: 'Afgeschoten dieren open en bloot vervoerd'

Natuurliefhebber Michael de Vries plaatste deze maand foto's en een filmpje online waarop te zien is hoe net geschoten dieren open en bloot worden vervoerd op een rek achter een auto. Michael probeert verhaal te halen bij de betreffende boswachters en de gemeente, maar omdat het stil blijft, zoekt hij nu weer de publiciteit.

EDE - "Let op, deze beelden zijn best heftig", staat boven het bericht dat Michael op 8 augustus online zet. We zijn nu bijna drie weken verder en de foto's en het filmpje zijn inmiddels honderdduizend keer bekeken en gedeeld. Een foto van een auto met achterop drie net geschoten jonge biggen van zwijnen en een volwassen edelhert en een foto van een fietspad met een meterslang bloedspoor. Michael maakte de foto's op de Noord Ginkel.

Het is half negen in de ochtend als hij zijn fiets bij het natuurgebied parkeert. "Er staan twee auto's met 'mensen in het groen'. Eén van hen ken ik en we praten even. De boswachter zegt nog dat ik het bos niet in hoef te gaan, omdat ik toch niets zou zien en dat er nog wat opgeruimd moest worden.

Dat vind ik raar en besluit toch om het natuurgebied in te gaan. Daar kom ik één van de auto's, die inmiddels het gebied was ingereden, weer tegen.

Tot mijn afschuw zie ik dieren achterop een rek, open en bloot en een spoor van bloed. Dat wil je toch niet zien. Stel dat je daar als ouder met je kinderen loopt. De discussie is niet of er wel of niet gejaagd mag worden. In dit natuurgebied mag gejaagd worden, maar dieren zo open en bloot opstapelen is respectloos. Zo ga je niet met de natuur om en ook niet met toeschouwers. Het is onprofessioneel en onnodig. Waarom waren de dieren niet even afgedekt en werd het bloedspoor niet opgeruimd? En waarom werd het gebied waar gejaagd werd niet afgezet? Hier hadden mensen kunnen lopen. Het was midden in de zomervakantie."

Doofpot

De boswachter ziet dat Michael foto's maakt en stuurt hem een bericht deze nergens terug te willen zien. Dat gaat Michael te ver. Gesteund door honderden reacties op social media probeert Michael verhaal te halen. "Ik heb een gesprek bij de gemeente gehad, maar de betreffende boswachter was ineens met vakantie, dus dat gesprek was totaal niet zinvol. Ik heb het filmpje naar alle wethouders gestuurd, maar daarop heb ik geen enkele reactie gehad. Ik heb een gesprek aangevraagd met wethouder Vreugdenhil en de betreffende boswachters, maar het blijft stil. Omdat ik er bang voor ben dat de gemeente het in de doofpot wil stoppen, zoek ik opnieuw de publiciteit."

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox