Logo edesepost.nl


De foto waarop de eigenaressen alleen Job van Steenbergen herkennen. Foto: Oud Bennekom.
De foto waarop de eigenaressen alleen Job van Steenbergen herkennen. Foto: Oud Bennekom.

Oud-Bennekom zoekt informatie over oude foto

Historische Vereniging Oud-Bennekom heeft een foto ontvangen voor het documentatiecentrum. Nu is de vereniging benieuwd wie op deze foto te zien zijn.

BENNEKOM - Wie staan er op deze zwart-wit foto? "We kregen de foto van Rini en Roeline Jochemsen en ook zij vragen zich af wie op deze foto staan", vertelt Theo Michels, secretaris van de Historische Vereniging Oud-Bennekom. "Aan de kleding te zien denk ik dat deze foto uit ongeveer 1920 komt", zegt Michels.

Rinie en Roeline Jochemsen hebben Oud-Bennekom laten weten dat ze alleen Jacob van Steenbergen herkennen. En dat is de vierde man van links op de bovenste rij.

"De foto was van hun schoonzus Joke Jochemsen, kleindochter van oud-wethouder Job van Steenbergen die woonde aan de Rijnsteeg 14 in Bennekom. Deze landbouwer uit Bennekom kwam op 28-jarige leeftijd in de gemeenteraad van Ede. Dat was in 1913. Hij was wethouder van 1945 tot 1962."


Vlegeldag

Iedereen die nieuwsgierig is en niet zeker weet iemand van de foto te herkennen: de foto is in A3-formaat te bekijken op de kraam van Oud-Bennekom tijdens Vlegeldag. Dit evenement, de oogstdag van Bennekom, vindt woensdag 23 augustus plaats.

Meer info: www.oudbennekom.nl

Reageer als eerste
Meer berichten