Logo edesepost.nl


Inge van der Mark is gastvrouw en tapt sinds 1 augustus de biertjes. Eigen foto
Inge van der Mark is gastvrouw en tapt sinds 1 augustus de biertjes. Eigen foto

Café Markant opent aan de Parkweg

Aan de Parkweg is 1 augustus een gloednieuwe horecagelegenheid geopend: café Markant. Het pand, voormalig café het Houthakkertje, heeft een compleet nieuwe invulling gekregen. Het wordt een hele gezellige plek, volgens de nieuwe eigenaar. Er staat aanstaande zaterdag een openingsfeest gepland.

Door de redactie

"Café Markant is een plek waar gezelligheid bovenaan staat", vertelt Bart van der Mark. Een ideale plek voor een kop koffie, glas bier of wijn. Zijn dochter Inge van der Mark wordt de gastvrouw van dit café. "Dit café kwam op mijn pad," vertelt hij. "De eigenaren van het pand zijn goede kennissen van me. Het is als geintje begonnen en na een aantal gesprekken heel serieus geworden." Inge van der Mark heeft al jaren horeca-ervaring en is de aangewezen persoon om dit café te runnen.
Inmiddels is er flink geklust en de inrichting aangepast. "Het Houthakkertje deed zijn naam eer aan. Op de wanden zaten boomstammen getimmerd, die hebben we er af gehaald", vertelt Bart. We hebben het geheel wat moderner gemaakt. Het was een donker café. We willen dat het uitnodigend is." Het vorige café was een après-ski en karaoke bar. "Wij richten ons op 25- en 30-plussers", geeft Bart aan.

Bij Markant serveren ze goede koffie. "Mensen die langs komen fietsen kunnen op het terras gaan zitten voor een cappuccino. Ook bieden we speciaal biertjes en lekkere wijnen aan, maar we willen ook het tapbiertje graag weer onder de aandacht brengen." Bezoekers kunnen van een kleine kaart een tosti, uitsmijter en broodje kroket bestellen. "We hebben ook een boerengehaktbal."

Café Markant is dagelijks van 11.00 - 02.00 uur geopend. Tijdens het openingsfeest zaterdag 5 augustus kunnen gasten tussen 19.00 uur en 22.00 uur gratis een drankje bestellen. "Iedereen moet lekker komen kijken, sfeer proeven en kennismaken", laat Bart weten. Na 22.00 uur schenken ze in het café, alleen op de openingsdag, tegen gereduceerde prijzen.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten