Logo edesepost.nl


Op maandag 3 juli boden enkele leerlingen een gebundeld exemplaar van de gevoerde gesprekken aan de bewoners aan.
Op maandag 3 juli boden enkele leerlingen een gebundeld exemplaar van de gevoerde gesprekken aan de bewoners aan.

Stage: 'Een ontmoeting tussen jong en oud'

Alle tweedeklassers van Het Streek Bovenbuurtweg vervullen dit jaar een maatschappelijke stage. Klas H2A en A2C gaven hier een bijzondere invulling aan: in twee- of drietallen gingen zij begin juni in gesprek met ouderen van verzorgingscentrum Opella in Bennekom.

BENNEKOM - Daarbij was de opdracht om in gesprek te gaan over 'wijze woorden': levenswijsheden van de jongeren en de ouderen. Op maandag 3 juli boden enkele leerlingen een gebundeld exemplaar van de gevoerde gesprekken aan de bewoners aan.
Mentoren Sandra van Karssen en Frank van Lunteren begeleidden het project. Van Karssen vertelt: "Als voorbereiding kregen leerlingen de opdracht om een spreuk te kiezen die hen aanspreekt. Deze spreuk werd vervolgens in het gesprek met de oudere gedeeld. Aan de hand hiervan voeren jongeren en ouderen met elkaar een betekenisvol gesprek." In het boekje dat leerlingen gezamenlijk maakten na afloop van de gevoerde gesprekken, lezen we de gekozen levenswijsheden terug. Ook de motto's van de ouderen komen aan bod: "Je moet niet over alle kwaaltjes praten, maar over de goede dingen in het leven", geeft één van de ouderen de leerlingen mee.
Bestuurder Gertjan van der Molen schrijft in het voorwoord van het 'Wijze woorden'-boekje: "De uitwisseling was voor leerlingen een bijzondere en indrukwekkende ervaring. Temeer omdat sommige bewoners te kampen hebben met de gevolgen van een hersenbloeding of andere lichamelijke beperking en daardoor moeilijk konden spreken. Juist zo'n ontmoeting en de rustige wijze waarop leerlingen hiermee omgingen toont de kracht van de (school)gemeenschap."

Reageer als eerste
Meer berichten