Scholen buitengebied gaan samen voor glasvezel

De directeuren van twee van de drie basisscholen in het buitengebied van de Gelderse Valei Midden, hebben een glasvezelabonnement afgesloten. Het gaat om de scholen School met de Bijbel ‘Ruitenbeek’ en ‘De Valk’.

LUNTEREN - CBS Nederwoud in Lunteren is net zo enthousiast en zal later deze week ook overgaan op glas. De scholen onderschrijven het belang van een goede breedbandverbinding voor het onderwijs. Om glasvezel aan te leggen, is een deelname van 50 procent voor 10 juli noodzakelijk. De teller staat vandaag op 18 procent met nog twee weken te gaan.

Directeuren L. van Dijk en T. Roordink lichten toe: “In het onderwijs is de laatste jaren veel veranderd. De nieuwe lesmethodes worden online aangeboden. Om deze te kunnen gebruiken, is een goede internetverbinding van groot belang. In het buitengebied is de verbinding helaas niet toereikend.”

Lars Visscher, projectleider Glasvezel buitenaf, geeft aan dat een deelname van 50 echt noodzakelijk is. “Om dit te bereiken, werken we samen met enthousiaste inwoners (ambassadeurs) uit het gebied. En dat is hard nodig.''
In totaal gaat het om ongeveer 6.000 huishoudens en bedrijven.

Aanmelden voor glasvezel kan tot 10 juli 2017 door een abonnement bij een dienstaanbieder af te sluiten.

Meer info staat op glasvezelbuitenaf.nl

Meer berichten