Logo edesepost.nl


Tien leden van JCI Ede lieten zich verspreid over twee dagen twintig uur opsluiten.
Tien leden van JCI Ede lieten zich verspreid over twee dagen twintig uur opsluiten.

Twintig uur opgesloten voor Stichting Free a Girl

In Cultura liepen de bezoekers op 15 en 16 juni bij binnenkomst voor Cultura Live tegen een bijzonder schouwspel aan. De actie Lock me up, waarbij tien leden van JCI Ede zich verspreid over twee dagen twintig uur lieten opsluiten in een hok van kippengaas van slechts één bij twee bij twee meter.

EDE - Zo stelden zij de misstanden aan de kaak waarin jonge meiden in de gedwongen prostitutie worden gebruikt. De doelgroep van Stichting Free a Girl.

Het hokje symboliseert figuurlijk de erbarmelijke omstandigheden van hun situatie en letterlijk de plek waarin zij opgesloten zijn. Een heftig thema en veel bezoekers namen de tijd een praatje te maken met de JCI-leden in hun benarde situatie. Tegelijkertijd werd geld ingezameld voor Stichting Free a Girl en na 20 uur heeft dit een prachtig bedrag opgeleverd. Hoeveel dit is wordt 29 juni bekend gemaakt tijdens Dinner in the Sky Ede.

Op de Mauritskazerne vindt op 29 juni de hele dag dit spectaculaire evenement plaats waarbij op 50 meter hoogte aan een kraan wordt geluncht, geborreld, of gedineerd. Vanaf 17.30 is iedereen tevens welkom op het Ground Event in de Mauritskazerne met all-inclusive hoogstaande hapjes, drankjes, muziek van The Music Factory plus saxofonist en om 22.00 een spetterend optreden van Thomas Berge. De totale opbrengst gaat naar Stichting Free a Girl.Tickets zijn te verkrijgen via www.dinnerintheskyede.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten