Logo edesepost.nl


Willeke Alberti zingt voor ouderen in Bennekom. (Foto: Edwin Nieuwstraten)
Willeke Alberti zingt voor ouderen in Bennekom. (Foto: Edwin Nieuwstraten) (Foto: Edwin Nieuwstraten)

Herinneringen gezongen door Willeke Alberti

Op het Baron van Wassenaerpark in Bennekom worden herinneringen opgehaald. Bekende gouden oude liederen zoals: "Ik heb je voor het eerst ontmoet, daar aan de waterkant…,"galmen door de zaal.

Door Jacqueline Postma
BENNEKOM - De 71-jarige zangeres Willeke Alberti zingt, ze loopt door de zaal en maakt contact met de ouderen. De gezichten stralen. Veel ouderen zingen of neuriën mee, klappen in de handen en een enkeling maakt een dansje. Zodra Willeke Alberti de eerste regel zingt van een nieuw liedje zoals: "Ik geef je een roosje mijn Roosje…", klinkt er een zucht van herkenning door de zaal en wordt veel ja geroepen. Medewerker van Opella Simone Vleeming: "Het is ook zo fijn dat het hier op het park kan plaatsvinden, als we met de ouderen ook nog een lange busreis moeten maken dan wordt het voor velen toch te veel. Nu kan echt iedereen mee genieten." Op een bescheiden plek achterin de zaal zit Arno Setz, initiator van dit enorme feest: "Ik pink soms een traantje weg, het is zo mooi de mensen te zien genieten. Het lijkt wel of de ouderen wakker worden en tot leven komen. Ze genieten enorm van de bekende liederen. Dit is zo duidelijk."
Arno Setz heeft vanwege het pop-up festival Willeke naar Bennekom gehaald: "In het verleden heb ik gemerkt dat kunst op ouderen een openend effect kan hebben, dit gun ik de hen ook."

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten