Logo edesepost.nl


Burgercomité Valleilijn Ede houdt bijeenkomst kwartierdienst

Het Burgercomité Valleilijn Ede in oprichting houdt woensdagavond 21 juni een voorlichtingsbijeenkomst voor omwonenden, belanghebbenden en belangstellenden.

EDE - Er zijn plannen de Valleilijn-trein vaker door Ede te laten rijden. Het Burgercomité Valleilijn Ede wil als burgerinitiatief betrokken worden bij plannen rondom deze Valleilijn, waarbij ook nut, noodzaak en alternatieven onderwerp van gesprek zijn. De avond begint om 19.30 uur, en vindt plaats in Ondernemerscentrum Noorderkerk, aan de Amsterdamseweg 9 te Ede.

In oktober 2016 bleek dat de provincie Gelderland vergevorderde plannen heeft om op het traject Barneveld-Zuid naar Ede-Wageningen een kwartiersdienst te laten rijden. Vanuit de gemeenteraad van Ede zijn toen vragen gesteld. Ook vanuit omwonenden en betrokkenen is er publiciteit geweest in lokale, regionale en landelijke media (Radio en Omroep Gelderland, BNR Nieuwsradio, lokale omroep Ede). Mede daarom stelde de provincie Gelderland besluitvorming uit, want er is meer onderzoek nodig. Het Burgercomité Valleilijn Ede wil hier graag aan bijdragen.

Op de avond krijgen de aanwezigen informatie over het oorspronkelijke voorstel, de opgeworpen vragen en de ingediende bezwaren. Ook is er een animatiefilm waarin wordt ingegaan op nut en noodzaak van de kwartiersdienst, en op eventuele alternatieven.

Na een break is er ruimte voor vragen en kunnen geïnteresseerden zich melden voor deelname aan het Burgercomité Valleilijn Ede.

Omwonenden en belangstellenden kunnen vanaf 19.15 uur terecht in:

Ondernemerscentrum Noorderkerk Ede, Amsterdamseweg 9, 6711 BE Ede, tel. 0318-308415, woensdagavond 21 juni 19.30 uur, www.valleilijnede.nl, info@valleilijnede.nl

Reageer als eerste
Meer berichten